Loading...
0

Spórolhatunk az áramszámlán, ha led világítást használunk otthonunkban?

Merülhet fel bennünk a kérdés. A válasz pedig, határozottan IGEN. Már akkor is egyértelmű a válasz, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy míg néhány évvel ezelőtt, a led-es világítási eszközök megjelenésekor igencsak borsos áruk volt a fényforrásoknak, addig napjainkban, már nem kell nagy beruházásra számítanunk, ha fényforrásainkat led-esre szeretnénk cserélni.

A ledes világítás nem csak a pénztárcánkra van kedvező hatással, hanem a környezetre is, mivel jóval kisebb a CO2 kibocsátása, mint a halogén illetve az energiatakarékos fényforrásoknak.

Nézzük egy tetszőlegesen kiválasztott lakás példáját:

Gyors számolás után meg is nézhetjük, mennyit tudunk így spórolni a csere után. A 60 W-ból ha kivonjuk a 9 W-ot, akkor megkapjuk a megtakarítás mennyiségét. De lássuk, mennyit is jelent ez forintban.

Természetesen itt 1 db fényforrásról beszéltünk, de ha a fent említett 10 db-ot vesszük alapul, akkor már több mint 22.000 Ft megtakarításról beszélhetünk éves viszonylatban.

És akkor itt még nem is esett szó a fényforrások árának megtérüléséről, ami lássuk be megint csak egy jó pont a led-ek mellett, hiszen már hasonlóan alacsony áron lehet hozzájuk jutni, mint halogén társaikhoz. Tehát nemcsak megtakarítást könyvelhetünk el a led-ek használata mellett, hanem még azért sem kell aggódnunk, hogy a "befektetett pénzünk" mikor térül meg. Hisz csupán hónapok jöhetnek szóba megtérülési idő gyanánt, ami azáltal, hogy évekig használjuk az adott led-es fényforrásokat, nevetségesen kevés időintervallumnak számít.

Már csak egy dolog van hátra, nézzen szét webáruházunkban és cserélje le világítási eszközeit led fényforrásokra, hiszen tudja Molnárled.hu, hogy a jövőd fényesebb legyen!