Loading...
0


Reflektorok összehasonlítása

Mielőtt célunknak a legmegfelelőbb fényvetőt kiválasztjuk, érdemes megismerni a led fényvetők fontosabb tulajdonságait. A fényhasznosítás olyan mennyiség, amely megmutatja, hogy a felhasznált villamos teljesítmény a szemünk számára mekkora fényérzetet, vagyis fényáramot ér el. Mértékegysége a lumen/watt. Például egy 20W-os led fényvető 1600 lumen fényt bocsát ki, akkor a fényhasznosítása 80 lumen/watt. Minél magasabb a fényhasznosítás mértéke, annál gazdaságosabban üzemeltethetőek a led fényvetők, hiszen annál kevesebb áram felhasználására van szükség, vagy ugyanannyi áram felhasználásával magasabb lumenszám érhető el.

Fényeloszlási görbeA reflektorok fényhasznosítása mellett érdemes figyelembe venni a reflektorok élettartamát is. Az ár érték arányt jelentősen javítja, hogy a led fényvetők élettartama hosszabb, mint hagyományos társaiké. A led fényvetők csomagolásán feltüntettet élettartam általában 20.000 óra, de ez nem jelenti azt, hogy a led fényvető a teljes élettartam alatt ugyanazzal a lumenszámmal világít, mert a led fényvetők nem égnek ki, hanem fokozatosan elhalványulnak. A gyártó a termékek működésére általában 2 év garanciát vállal, de egyes termékeknél ez akár 5 év is lehet.

A gyártó a csomagoláson feltünteti a led fényvetők fényeloszlási görbéjét is. A táblázat általában 1000 lumenre vonatkozik. A fényeloszlási görbe kiszámításánál figyelembe veszik, a fényvető és a megvilágított felület közötti távolságot és a fénysugár beesési szögét is.

A led fényvetőket elláthatjuk idő, vagy alkonykapcsolóval, de forgalmazunk mozgásérzékelővel ellátott reflektorokat is. Kínálatunkban, színhőmérséklet szerint, hideg fehér, napfény fehér és meleg fehér fényű led fényvető található, 10 wattos teljesítménytől 50 wattig. A led fényvetők korábbi széles formáját felváltotta a vékonyabb ház, ami esztétikusabb és jól illeszkedik modernebb környezetbe is.

Webáruházunkban forgalmazott néhány reflektor típus: