Loading...
0

A PAR típusú ledek néhány alkalmazási területe

Otthonainkban is a világítástechnika egyre szélesebb skálája jelenik meg. Ezeket használjuk elsődleges világításként illetve másodlagosan hangulatvilágításként.

Az elsődleges világítás újonnan közkedvelt eszköze a PAR típusú burákkal ellátott ledek, amelyek a GU10 spotokhoz hasonlóan, irányított fényként használhatóak, mivel a fényszórási szögük kisebb a hagyományos E27-es foglalatú izzókénál. Így olyan helyekre ideális, ahol egyetlen fényforrás nem biztosít elegendő fényerőt. Ilyen lehet például az étkező asztal feletti rész, a nappali azon része, ahol a legtöbb időt töltünk, az olvasósarok, a dolgozóasztal felett, továbbá alkalmas lehet az előszobába, hiszen indulás előtt még utoljára belepillantunk a tükörbe, hogy minden rendben van-e az oufitünkkel, ilyenkor hasznos lehet egy PAR led a mennyezeten.

Az irányított fények használhatóak boltok polcainak illetve kirakatainak megvilágítására is. Ezáltal az adott termékek részletei jobban kivehetőek, gondolok itt például a ruházati vagy ékszerboltok termékeire.

Ha már a részleteknél tartunk a kiállítások kifejezetten azok az helyszínek, ahol minden apró elem számít. Ezen területen is kiválóan alkalmazható a PAR led, mivel a kiállítandó tárgyak megfelelő megvilágítása elengedhetetlen a minél alaposabb szemrevételezés érdekében.

Hasonló elvárás áll fenn a múzeumokban is. Nem szükséges az egész helyiséget nagy fényerősségű ledekkel bevilágítani, elegendő csak adott ponton lévő tárgyakat megvilágítani, ezzel is ráirányítva a fókuszt. Újabb felhasználási terület a szállodák helyiségei, hiszen itt sem szükséges a nagy fényerő, mivel szállodába pihenés céljából megy az ember.

Irodai használatra is alkalmasak a PAR spotok, az íróasztal megvilágítása nem utolsó szempont a pontos munka elvégzéséhez.

Autószalonok is előszeretettel használják az irányított fényű ledeket, mivel ezek a fények az autókra vonzzák a tekinteteket.

Másik nagy alkalmazási terület a fénytechnika. A színes PAR ledek nagyon jól használhatók koncertek, előadások, bulik alkalmával.

A nálunk kapható PAR led típusokat a következő felhasználási területekre ajánljuk:

Mindezek fényében tekintse meg kínálatunkat és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb ledes terméket.