Loading...
0

Ötletek led szalag világításhoz

A LED szalagok kiváló fényforrások. A viszonylag nagy területen egyenletesen világító fényforrás megfelelő választás lehet üzletek, konyhák, hálószobák és nappalik bevilágítására. Számos lakberendező előszeretettel nyúl a LED szalagos világításhoz, ami nem csoda, hiszen egészen dizájnos, modern megjelenés érhető el otthonunkban.

A LED szalag kialakításban számtalan lehetőséget találhatunk

A plafonba süllyesztett kialakítás derítő fénye lágy tónusokat kölcsönöz a szoba tárgyainak. Meleg fehér fénnyel elegáns megjelenést, kellemes érzetet kelthetünk a szobában, így ezt a fajta kialakítást leginkább hálószobákba, nappalikba ajánljuk. Az ilyen formán kialakított derítő fényekkel kiváló hatást érhetünk el kiállítótermekben is. A kiállított tárgyak, festmények keltette érzetet tovább fokozhatjuk a teret derítő fény színével is. A vidám, romantikus hatást a meleg-fehér derítés még inkább fokozza. A komor hangulatot pedig a hideg-fehér és kékes árnyalatokkal tehetjük hatásosabbá.

Konyhai viszonylatban is igen elterjedt a LED szalagok használata, mivel a több irányból érkező egyenletes fényben nem fárad annyira a szemünk és a kevesebb árnyék miatt jobban látjuk a részleteket. Konyhákba is a fehér fény ajánlott. A fehér típusát leginkább a konyhabútorok határozzák meg. A barnás színű bútorokhoz mindenképpen a meleg-fehér LED szalag világítás az ajánlott, a fehér, szürkés és fakó színű bútorokhoz pedig a hideg-fehér fények ajánlottak.

A LED szalagokat a konyhabútorok felső elemeinek aljára rögzítjük, így a konyhapulton végzett munkákhoz megfelelő világítást biztosíthatunk. A kiépítés előtti tervezésnél vegyük figyelembe, hogy a konyhabútor valamelyik elemében, vagy a bútorok tetején helyet kell biztosítani a LED szalag adapterének, amely a megfelelő energiaellátást biztosítja. A LED-ek hőtermelése csekély, ezért a bútorra szerelt LED szalagok esetében nem kell tartanunk attól, hogy konyhabútorunk megsérül.

A LED szalagok külső világításként is megfelelően funkcionálnak. Teraszokon kimondottan jól mutat, az egész teret egyenlő fénnyel borítja be.

A modern megjelenés és a könnyű használhatóság mellett az energiafogyasztásról se feledkezzünk meg. A LED szalagok ugyanis jóval optimálisabb fogyasztással működnek, mint a normál izzók. Az áruk rövid időn belül megtérül, hosszú élettartamuknak köszönhetően a karbantartási munkákon is spórolhatunk. Modern otthonok világításaként kiváló választás lehet a LED szalag, így érdemes tervezni velük.