Loading...
0


Miként hat a fény az emberi szervezetre

A természetes fény az élőlények lételeme. A napok rövidülésével egyre többet kell mesterséges fényben eltöltenünk. Nem mindegy az sem, hogy a fehér színek közül melyiket választjuk a lakásunkba, munkahelyünkön. Hideg-napfény és meleg színek közül választhatunk. Az izzók nem melegítenek bennünket, mégis minél hidegebb fényt ad annál jobban rontja a hőérzetünket.

A színes fények főleg télen, mikor a természet kopár és szürke, nagy szolgálatot tesznek. Szerencsére a különböző fényterápiás elemek széles köre elérhető bárki számára. Ha csak egy színes burájú izzót vagy RGB led szalagot vásárolunk, már kielégíthetjük szervezetünk ezen igényét.

Akár beltéri 5050 RGB beltéri led szalag 60led/m, akár kültéri megoldást keresünk 5050 RGB kültéri led szalag 60 led/m.

A szobában vagy esetleg a fürdőben elrejtett led szalag segítségével megnyugtató relaxáló környezetet varázsolhatunk magunknak.

A színek sokoldalúsága nemcsak a hangulatunkat tudja befolyásolni, hanem jótékony hatást gyakorol az egészségünkre is. Mindenki meg tudja határozni a kedvenc színét, amit nem a divat befolyásol, az agyunk válassza ki a számára megnyugtatóan ható árnyalatot.

Megfigyelhetjük azt, ha egy esős napon sárga vagy zöld ruhát veszünk fel, máris jobb hangulatunk lesz. Ha pirosban megyünk dolgozni, vagy épp egy tárgyalásra megfigyelhetjük, hogy távolságot fognak tőlünk tartani, mert határozottságot fog kölcsönözni nekünk. Figyelnünk a harmóniára érdemes, a cél mindig az idilli hangulat.

Az egyes színek jótékony hatásai:

A színek mindegyike elektromágneses rezgésekkel rendelkezik és akkor is hat a hangulatunkra ha észre sem vesszük.