Loading...
0


A LED panel és LED panel beépítés

Talán így az elején érdemes lenne pár mondatban összefoglalni, mi is az a LED panel és hol célszerű alkalmazni.

A LED panel egy olyan világítástechnikai megoldás, aminek célja, hogy kis felületen is képes legyen megfelelő fényerősséget biztosítani. Ehhez olyan technológiai megoldásra van szükség, amely lehetővé teszi a kis felületen történő LED lámpák szoros egymás mellé történő elhelyezését. Ahhoz pedig, hogy ezek ne egy-egy pontszerű világításnak tűnjenek egy megfelelő üvegfelületre van szükség. Ennek a célja, hogy szűrje és szétszórja a keletkező fényt és biztosítsa annak homogenitását. A piacon kapható LED panelek teljesítménye kiemelkedő, az új típusok esetében teljesítményük már eléri a 60 Watt körüli értéket, fényerejük pedig megközelíti vagy meg is haladja az 5000 lument. Mindezen tulajdonságok teszik alkalmassá fővilágításként történő alkalmazásra, valamint az a tény hogy nem növeli a fogyasztást.

Led panel

A LED panel beépítése

Ahhoz, hogy a LED panel világításként lehessen használni, fel kell szerelni az őt megillető helyre. A legnépszerűbb megoldás az álmennyezetbe süllyesztés a másik pedig a normál felfüggesztett eljárás.

  1. Az álmennyezetes megoldás előnye, hogy az elegáns kialakításnak köszönhetően a kisebb belmagasságú helységekben is jelentős hatást kelthetünk alkalmazásával. Ehhez azonban szükségünk van egy úgynevezett beépítőkeretre. Ez a megoldás lehetővé teszi gipszkartonra és beton födémre történő biztonságos felhelyezést. A beépítő keret négy elemből áll, ezek rugóval kapcsolódnak egymáshoz. A flexibilis kialakításnak köszönhetően könnyedén csatlakoztathatjuk őket a panelhez, és nem kell aggódni, hogy kárt teszünk a panelban vagy esetleg a falfelületben. További előnye a méretéből fakad, ugyanis elfér benne a tápegység, így nem kell külön helyet keresnünk számára. A beszerelés egyáltalán nem komplikált, a keret egyik oldalát csak el kell elmozdítani, a panelt behelyezni, majd mikor elengedjük a keretet, a rugóknak köszönhetően automatikusan visszaáll az eredeti helyzetbe.
  2. A felfüggesztett megoldás szintén impozáns külsőt tud kölcsönözni a térnek – a drót sodronyokkal felfüggesztett vékony világítótest kifejezetten figyelemfelkeltő tud lenni –, azonban a helyigénye miatt nem mindig ideális megoldás.
    Ha kedvet kaptál ehhez a világítási formához, áruházunkban minden szükséges hozzávalót megtalálsz. Látogass el a led panel aloldalunkra ha bővebb információra van szükséged.
  3. Vékony felületi led panelek
    A led panelek ultra vékony változatai falon kívüli kivitelben is kaphatók. A kör vagy négyzet alakú panelek lakásokban, irodákban vagy üzletekben is alkalmazhatók. Ezek a led panelek oldalfalra és plafonra is szerelhetők. Tápegységgel működnek, amit tartalmaz a csomagolás.