0

Hogyan válasszunk lámpát az otthonunkba?

Azt, hogy milyen elvek alapján rendezzük be otthonunkat, sehol nem tanítják, igazából a képzeletünkre, kreativitásunkra van bízva, de lakberendező segítségét is kérhetjük, ha úgy véljük, hogy nincsen hozzá affinitásunk. A legfontosabb tényező az otthon kialakításakor, hogy jól érezzük magunkat benne. Az egyedi stílusérzék nagy ajándék, de néhány szempont figyelembevételével is tökéletes eredményeket lehet elérni. Nem csak magunknak szükséges megteremtenünk az ideális komfortot, hanem vendégeink számára is.

A berendezéseken kívül meghatározó a fények kialakítása is

A lámpák, lámpabúrák elengedhetetlen kiegészítői a lakásnak, a kiválasztásuknál figyeljünk arra, hogy stílusban illeszkedjenek a többi bútorhoz is, ami az adott helyiségben található. Az állólámpák teljesen bevilágítanak egy szobát, míg az asztaliak koncentrált ragyogást biztosítanak. A nappali a családi események, összejövetelek, beszélgetések központja, ezért célszerű a kanapé mindkét oldalára lámpát tenni úgy, hogy a villanykörte ne legyen zavaró hatással az érintettek szemére. Javasolt fejmagasságban elhelyezni az asztali és a fejlámpákat is.

A hálószobák tekintetében sokan nem a mennyezeti világítást választják, hanem állólámpákkal egészítik ki a helyiséget. Dizájn szempontjából ez ideális megoldás, de megjelenésében is meghittebb hangulatú. A hálószobákba jellemzően alacsonyabb állólámpákat készítenek a gyártók, ugyanis a terek bevilágításán kívül koncentrált fényt is biztosítaniuk kell, ami például jól jöhet az olvasáshoz.

Az asztali lámpák esetében célszerű figyelembe venni az asztal méretét, hogy a kiválasztott darab ne foglaljon el túl sok helyet. Az éjjeli szekrényre elegendő egy kisebb típusú, mindezt kiegészíthetjük függőlámpákkal is. Színeiben ne nagyon térjenek el egymástól az árnyalatok, legyen szó akár egy dominánsabb vagy visszafogottabb darabról.

Az étkező ússzon fényáradatban, amit csillárokkal, függőlámpákkal valósíthatunk meg. A mennyezeti világításon kívül állólámpákat is tehetünk a szoba sarkaiba, így hangulatosabb környezetet teremthetünk.

Egyszerű, ugyanakkor valóban zseniális megoldások az említett szempontok, amelyekkel komfortosabb lakókörnyezetet teremthetünk.

LED mennyezeti lámpa LED mennyezeti lámpa LED mennyezeti lámpa