0

Lámpabura kisokos

Ebben a cikkünkben próbálunk egy kis eligazítást nyújtani a piacon kapható lámpaburák útvesztőiben. Egy helyesen megválasztott lámpabura környezetünk, otthonunk éke lehet, azonban túlzásba is eshetünk és éppen az ellenkezőjét érhetjük el, vagyis káoszt eredményezhet a helyiség összképében.

Ha az öltözködésünket vesszük alapul, egy adott kiegészítő sugallhatja az egységet vagy a szétszórtságot is egyaránt, attól függően, hogy mivel viseljük azt. Ugyanez vonatkozhat a lámpabura megválasztására is, hiszen egy jól irányzott világítási eszközzel, kiemelhetjük lakásunk egyes részeit, valamint el is rejthetjük azokat a helyeket, amiket nem igazán szeretnénk megmutatni.

Vegyük figyelembe tehát, hogy milyen stílusú az adott helyiség. Például, ha antik stílusú bútoraink vannak, akkor hiába választunk modern lámpaburát, hiszen nem feltétlen fog jól mutatni. Egy ilyen helyiségbe jobban beleillik egy fém karral ellátott szintén fém vagy esetleg üveg lámpabura.

Üveg lámpabura

Ha már az egyszerű és letisztult stílusjegyeknél tartunk, az adott helyiség több pontján lelógó lámpa, mely készülhet például kender kötélből, és a benne lévő meleg színben pompázó fényforrás, egyenesen a béke szigetévé varázsolhatja lakásunk ezen részét.

Kender kötél függeszték

VT 7118 Kender kötél függeszték E27-es foglalattal

Lássunk egy másik példát, amennyiben modern, de ugyanakkor letisztult berendezés kapott helyet a konyhánkban és a falak színe is visszafogott, így ebben az esetben nagyobb eséllyel mutatna jól egy beton lámpabura, mint egy túlzsúfolt, színekben gazdag konyhában, ahol egy ilyen lámpabura nem tud érvényesülni.

Beton függeszték

VT 7125 Beton függeszték, E27 foglalattal

Nézzük a gyerekszobát, itt is kellő figyelmet kell szentelnünk a megfelelő világítás kiválasztására, hiszen biztosan nem szeretnénk, hogy a gyerekszoba egy sötét lyukra emlékeztessen. Válasszunk tehát olyan lámpaburát, ami lefelé világít, ám egy kis csavarral "lehozhatjuk a csillagokat az égről".

Szikrázó csillagok

VT 7015 Üveg függeszték, E27 foglalattal

Lámpabura választásnál fontos azt is figyelembe vennünk, hogy az adott bura milyen irányba szórja majd a fényt és ezt össze kell fésülnünk a saját elképzelésünkkel illetve, hogy az adott helyiség adottságai mit követelnek meg egy ilyesfajta választás esetében.

Ha mindezen szempontokat összegezzük, akkor biztosan lesz róla elképzelésünk, hogy milyen típusú lámpaburák között keresgéljünk, ezzel időt és pénzt is spórolhatunk, mivel nem vásárolunk olyan termékeket, amire nincs szükségünk, mert nem illik bele lakásunk enteriőrjébe.