0

A kerti világítás előnyei

Nem egyszerű feladat szakszerűen megtervezni és biztonságosan kialakítani a kert megvilágítását. Célszerű még a gyepesítés előtt véghez vinni a folyamatot, ha állólámpát vagy például talajba süllyeszthető lámpát szeretnénk, ugyanis a kábelfektetésre is gondolnunk kell. A kert világításának megtervezésénél figyelembe kell venni a rendelkezésre álló terület méretét és ehhez igazítani a lámpatestek nagyságát is. A darabszámra, az elhelyezésre, a stílusra és a fényerőre is ügyelnünk szükséges, hogy az egész látványra is ízléses legyen, igyekezzünk kiemelni a kert kivételes, stílusos részeit, elemeit. A lámpatesteket megfelelő távolságban helyezzük el egymástól, az sem jó, ha túl közel vannak egymáshoz, de az sem előnyös, amikor túl távol van egyik a másikhoz képest.

A kültéri talajra helyezett nagyobb dekorációs fények, mint mondjuk a világító kavicsok, led kerti kő, sziklák vagy gömbök rendkívül mutatósak az üres gyepes területeken, illetve tökéletes kiegészítői lehetnek egy medencének, esetleg kerti tónak.

Entac kerti solar lámpa kő

A közlekedő utakat is világítsuk meg…

Meghatározó szerepe van a közlekedő utak megvilágításának, így a család minden tagja biztonságosan közlekedhet a sötétben. Ezeket hivatalos néven irányfényeknek hívják, amelyek elsődleges szerepe a védelem és az ideális fényviszonyok megteremtése. Amennyiben a közlekedő utak mentén van kerítés is, felszerelhetjük kültéri, fali led lámpatestekkel, az efféle típusúak világíthatnak le vagy éppen felfelé is. Ha a befelé vezető út környezete parkosított, esetleg térkövezett, akkor jól fognak mutatni a talpazatos vagy talajba süllyeszthető led lámpák, továbbá a led kerti solar lámpák. A dekorációs és kiegészítő fények mellett se menjünk el, napjainkban felkapottak a talajba szúrható napelemes fáklyák, de sokan a növényzet rejtett világítását is preferálják, amivel a látvány lenyűgözővé válik.

Entac kerti solar lámpa rozsdamentes acél, üveg fejjel

Kertünk világításának megtervezését tehát alaposan gondoljuk át, szükség esetén forduljunk szakemberekhez, akik segítenek a lehető legideálisabb megoldás megtalálásában.