Loading...
0

Fürdőszobai világítás

A fürdőszoba jó megvilágítása nagyon fontos, mivel naponta többször is itt végezzük a tisztálkodási, borotválkozási, sminkelési rutinunkat.

Egy hangulatfény a kádban folytatott relaxációs időtöltéshez tökéletes, de pl a borotválkozás és sminkelés erős fényt igényel. Ezért a fürdőszobában nem egy lámpát használunk.

A fürdőszobák nagy százalékában van egy általában a mennyezetre szerelhető lámpa, ami az általános megvilágításról gondoskodik. Ezekbe a lámpatestekbe érdemes minél nagyobb színhőmérséklettel rendelkező izzót választani ( 4500-6000 K ). Lehetőleg több ágú lámpát vásároljunk amibe több, akár 3-5 izzót is rakhatunk. Ezeket aztán a fürdőben több fókusszal állíthatunk be. Ettől lesz a fürdőszobánk kellően világos.

A fürdő legközpontibb területe a tükör. Itt végezzük a fogmosási, sminkelési, borotválkozási napi rutint. A tükör megvilágítására külön oda kell figyelnünk, akár külön tükörlámpával, akár a fürdőszoba szekrénybe rejtett spot lámpával.

Tükörvilágító

A nálunk is kapható 30 és 60 cm-es kivitelben tükörvilágítást itt tekintheti meg: VT 6073 7W Led T5 lámpatest, 60cm, 6000K

A fürdőszobai világító testek kiválasztására nagy figyelmet kell fordítanunk, mivel ez az a helyiség ahol a pára biztos, hogy jelen van akár egész nap is, hiszen a törölközőink napközben száradnak.

A kapcsoló elhelyezése kulcsfontosságú még, fontos, hogy ne tegyük közel a vizes blokkhoz, nehogy reflex szerűen felkapcsoljuk vizes kézzel. Érintésvédelem szempontjából az IP44-es vagy akár a kültéri IP 65-ös lámpákat is nyugodtan felszerelhetjük. Az Ip védelmi besorolásról egy korábbi cikkünkből tájékozódhat. Mit jelent az IP védettség?

A legújabb divat szerint nagy teret kapott a csempe vagy gipszkarton közé épített alusínek széles skálája. Nálunk is több féle megtalálható, a külső vagy belső sarokba építhető vagy egyenes falsíkba helyezhető típusok. VT 8104 Aluminium belső sarok profil led szalaghoz gipszkartonba, matt fedlappal

Ezekbe az alusínekbe igény szerint fehér vagy RGB led szalag helyezhető. A legmodernebb hangulatvilágítási design érhető el otthonunkban.

Fürdőszobai világítás led szalag segítségével