0

Színhőmérséklet váltás

Tévénézés közben zavarja a hideg fényű izzó, inkább melegebbre váltana? Színházba készül, de a meleg fényű izzónál nem látja jól ruhái színét illetve, hogy a kiválasztott ruhák színben hogyan passzolnak egymáshoz? Ehhez kapcsolódóan említeném meg az ú.n. CRI mérőszámot vagyis Color Rendering Index, ami magyarul annyit tesz, mint szín visszaadási index. Ez a szám a led fényforrások esetében megmutatja, hogy adott fények mellett, mennyire hűen tükröződnek a színek. Tehát az fenti esetben a legideálisabb a napfény fehér színhőmérsékletű izzó lenne. Viszont ha lefekvéskor zavarja ez a fény? Már nem kell ezen törnie a fejét, van megoldás! Itt meg is rendelheti izzóját: VT 2119 9W Led A60 izzó, E27, 3 az 1-ben

Fényváltó kapcsolók

Ismét egy kisebb technikai újításról szeretnénk beszámolni, ami nem más, mint a Scene-Switch vagyis magyarul jelenet kapcsoló a led izzók esetében. Ez a technika nem jelent mást, mint kapcsoló segítségével egymást követően változtatható az izzó színhőmérséklete, tehát meleg, napfény és hideg fehér színhőmérséklet között, nincs szükség külön fényerő-szabályzóra. Bizonyos izzókba gyárilag bele van építve egy érzékelő ú.n. memórialapka, mely megjegyzi a legutolsó műveletet, így ha Ön legutóbb napfény fehér színhőmérsékleten használta izzóját, akkor ha újra felkapcsolja, szintén a napfényhez hasonló „izzás” mellett végezheti tevékenységét.

Első és véleményünk szerint legfontosabb előnye az ilyen típusú izzóknak az, hogy adott tevékenységhez, hangulathoz kapcsolható a megfelelő színhőmérsékletre az izzó.

Jelenet kapcsolós led-ek tulajdonságai

Számos más előnyről is beszélhetünk, mint például, ami a led fényforrásokra általánosságban érvényes az energia megtakarítás, mely a fény erősségének, színhőmérsékletének állíthatóságával még inkább megsokszorozódik, mert elsősorban egy hagyományos izzónál jóval hosszabb élettartammal rendelkezik egy ledes fényforrás, másodsorban, nem kell három féle izzót megvásárolnunk ahhoz, hogy a fényét igény szerint változtatni tudjuk.

További előny, hogy a fali kapcsoló megnyomásával azonnal elérhető a kívánt fényerősség, mivel az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a ledes izzók nem érzékenyek a kapcsolgatásra. Ellentétben a gázzal töltött energiatakarékos izzókkal, amire várni kell, míg bemelegszenek. Élettartamuk ugyan 10-szer akkora, mint a hagyományos izzóé. Hátrányuk viszont az, hogy a bennük lévő gáz miatt nem bírják a kapcsolgatást.

Tehát ha bármi kérdése lenne keresse fel bizalommal weboldalunkat és válassza ki otthona világításához a megfelelő kellékeket!