Loading...
0

Fényfüzértől a fényhálóig választható karácsonyi dekorációk

Sokszor érezzük, hogy az a karácsonyi hangulat ami gyerekkorunkban átjárt bennünket már nincs meg. Valószínűleg azért mert már a készülődés hevében az ajándékok kitalálásában, megszerzésében, a menü összeállításában, az utazások megszervezésének részleteiben elveszünk. Aggódás aggódás hátán, hogy minden rendben lesz e. Pedig ez a hangulat nem veszett el csak meg kell találni az illatok és ízek között. Ahhoz, hogy karácsonyi illatot varázsoljunk a lakásba nem kell már novemberben a fenyőt beállítani a nappaliba. Illóolajok széles skálája kapható már a boltokban. A fenyő, az alma, a fahéj esetleg naranccsal kombinálva mind-mind alkalmas erre a célra.

Ledes fényfüzér

Szép lassan már a kirakatok is felöltik karácsonyi köntösüket, ideje, hogy mi is lehozzuk a padlásról és leporoljuk díszeinket. Az előkészület idejében csak 1-2 díszt vagy égősort helyezzünk el, nehogy karácsonyra csömörünk legyen tőle. A végső díszítést hagyjuk meg a végső hajrára. A karácsonyi hangulat már az adventi készülődés időszakában elkezdődik. A nappalok rövidsége miatt hamarabb kapcsolunk világítást, de hangulatosabb egy fényfüzér ebben az időszakban, mint a csillár. Az adventi koszorúk gyertyáit is kicserélhetjük biztonságos ledes gyertyára, amiben akár egész nap is gyönyörködhetünk.

Nézzük csak sorban milyen díszítő elemeket tudunk beszerezni:

Régen a fényfüzért csak a karácsonyfára akasztottuk. Később az épületen kívülre, manapság pedig már belső hangulat fényként is használjuk. A led sorokat különféle mintájú búrákkal díszítik. Találhatunk csillag, hópihe, szív vagy akár állatokat megformázó mintákat is.

Egyre népszerűbb az AV Led füzér piros gömbökkel. Színük és formájuk miatt kellemes karácsonyi hangulatot árasztanak, mivel olyanok, mint a miniatűr ajándékcsomagok, vagy cukorkák.

Led füzér piros gömbökkel

A fából készült fényfüzéreket is sokan keresik az ünnepi időszakban. Elsősorban azoknak ajánlott, akik a természetesség hívei, és szeretnék a természetet egy kicsit megjeleníteni otthonukban, beltéren. Léteznek ma már fa csillag, angyalka, vagy karácsonyfa formájú led fényfüzérek is.

Led füzér piros gömbökkel

Gyerkőcök szobájában kiválóan mutat egy csillagokból álló füzérsor, amelyet nem csak karácsonykor érdemes felhelyezni. Főleg a kisgyermekek számára nyújt biztonságérzetet a színes világítás, így könnyebben alszanak el esténként és nyugodtabb lesz az álmuk is.

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogyan rögzítsék a fényfüzért kültéren például az ablakra. Erre találták ki a gyártók az öntapadós karácsonyi led ablakdekorációkat, amelyek többféle formában is kaphatóak.

Divatos lett a kültéri fényháló, amivel nagy felületű ablakokon, sövényen, kerítésen találkozhatunk.

Fényfüggönyt pedig inkább ereszről lelógatva találunk, aminek a látványát az nyújtja, hogy nem egyforma hosszúságú vezetékek lógnak egymás mellett, melynek összképe a függönyhöz hasonlít. Ennek a fényfüggönynek viszont van egy beltéri megfelelője is ami kimondottan az abblak előtti függönny díszítésére szolgál. Az elv az hasonló mint a kültéri megoldás esetében.

Led füzér piros gömbökkel

A legújabb fényforrás a fénykábel: led fényforrásokat helyeznek el egy PVC tömlőben, amit kimondottan kültéren, pl. udvaron nőtt fenyőfán tudok elképzelni.

A látvány lehet más annak függvényében, hogy 1 méteren belül hány led izzót helyeznek el a szalagon. Sűrűsége 30-240 led/m-ig változhat. Más-más élményt nyújtanak, mindenkinek egyedi igénye szerint. Van, aki a kevesebb néha több elve szerint csak 1-2 fénysorral szeret díszíteni, mások mikulást, hóembert, szarvasokat megformázó díszeket is használnak.

Nem csak típus alapján, hanem színhőmérséklet szerint csoportosítva is több féle led szalagot, led füzért lehet vásárolni.

Milyen legyen a díszítés színe?

Végezetül meg kell említsük a karácsony hangulatának egyik legfontosabb kellékét, amelyet eddig nagyon sok családnak nélkülöznie kellett: a lobogó kandalló semmihez sem fogható látványát. Ugyan néhány családi házban még megtalálható egy ilyen fűtőmegoldás, de a társasházakban és számtalan egyéb ingatlanban sosem kerülhet beépítésre. Erre találták ki a gyártók az elemmel működő, lángot imitáló kandalló lámpákat, amelyek ha nem is teljes egészében nyújtják ugyanazt az élményt, mint a fatüzelési társaik, azonban jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnepi hangulat beköszöntsön bármely otthonba.

Ne hagyjuk, ne engedjük, hogy a karácsony szelleme elkerüljön minket :)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves vásárlónknak!