0

Fényfüzértől a fényhálóig választható karácsonyi dekorációk

Sokszor érezzük, hogy az a karácsonyi hangulat ami gyerekkorunkban átjárt bennünket már nincs meg. Valószínűleg azért mert már a készülődés hevében az ajándékok kitalálásában, megszerzésében, a menü összeállításában, az utazások megszervezésének részleteiben elveszünk. Aggódás aggódás hátán, hogy minden rendben lesz e. Pedig ez a hangulat nem veszett el csak meg kell találni az illatok és ízek között. Ahhoz, hogy karácsonyi illatot varázsoljunk a lakásba nem kell már novemberben a fenyőt beállítani a nappaliba. Illóolajok széles skálája kapható már a boltokban. A fenyő, az alma, a fahéj esetleg naranccsal kombinálva mind-mind alkalmas erre a célra.

Ledes fényfüzér

Szép lassan már a kirakatok is felöltik karácsonyi köntösüket, ideje, hogy mi is lehozzuk a padlásról és leporoljuk díszeinket. Az előkészület idejében csak 1-2 díszt vagy égősort helyezzünk el, nehogy karácsonyra csömörünk legyen tőle. A végső díszítést hagyjuk meg a végső hajrára. A karácsonyi hangulat már az adventi készülődés időszakában elkezdődik. A nappalok rövidsége miatt hamarabb kapcsolunk világítást, de hangulatosabb egy fényfüzér ebben az időszakban, mint a csillár. Az adventi koszorúk gyertyáit is kicserélhetjük biztonságos ledes gyertyára, amiben akár egész nap is gyönyörködhetünk.

Nézzük csak sorban milyen díszítő elemeket tudunk beszerezni:

Régen a fényfüzért csak a karácsonyfára akasztottuk. Később az épületen kívülre, manapság pedig már belső hangulat fényként is használjuk. A led sorokat különféle mintájú búrákkal díszítik. Találhatunk csillag, hópihe, szív vagy akár állatokat megformázó mintákat is.

Divatos lett a kültéri fényháló, amivel nagy felületű ablakokon, sövényen, kerítésen találkozhatunk.

Fényfüggönyt pedig inkább ereszről lelógatva találunk, aminek a látványát az nyújtja, hogy nem egyforma hosszúságú vezetékek lógnak egymás mellett, melynek összképe a függönyhöz hasonlít.

A legújabb fényforrás a fénykábel: led fényforrásokat helyeznek el egy PVC tömlőben, amit kimondottan kültéren, pl. udvaron nőtt fenyőfán tudok elképzelni.

A látvány lehet más annak függvényében, hogy 1 méteren belül hány led izzót helyeznek el a szalagon. Sűrűsége 30-240 led/m-ig változhat. Más-más élményt nyújtanak, mindenkinek egyedi igénye szerint. Van, aki a kevesebb néha több elve szerint csak 1-2 fénysorral szeret díszíteni, mások mikulást, hóembert, szarvasokat megformázó díszeket is használnak.

Nem csak típus alapján, hanem színhőmérséklet szerint csoportosítva is több féle led szalagot, led füzért lehet vásárolni.

Milyen legyen a díszítés színe?

Ne hagyjuk, ne engedjük, hogy a karácsony szelleme elkerüljön minket :)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves vásárlónknak!