Loading...
0

Led fali lámpák

A ledes technológia rohamos fejlődése megmutatkozik egy újonnan megjelent termékcsalád esetében is, amely nem más, mint a led fali lámpák. Ezen termékkategóriába több típust is megemlíthetünk, többek között, ha elhelyezhetőségük szempontjából nézzük, akkor megkülönböztethetünk közvetlenül a falra szerelhető modelleket, illetve a mennyezetből lelógó úgynevezett függeszthető típusokat is. Egy másik csoportosítás szerint léteznek csak kimondottan beltéren illetve kültéren alkalmazható led lámpák is. Ehhez kapcsolódóan széles a szórás a lámpák kinézetét tekintve is.

Bár lakókörnyezetünk stílusához igazodva szoktuk utólag a lámpatesteket kiválasztani, mégis időben érdemes elgondolkodnunk, hogy a világítást mely helységben hogyan képzeljük el. A beépített spot lámpa helyét például még festés előtt ki kell alakíttatnunk a gipszkartonos szakemberrel, a fali lámpa vezetékét idejében a falba süllyeszttetni a villanyszerelővel. A fal síkjához simuló lámpákat fali lámpáknak, a fal síkjától elállót falikarnak hívjuk. A piacon kapcsolós, húzókapcsolós, elemes, de még távirányítós fali lámpákat is lehet találni.

Az elemes led fali lámpa külső energiaforrástól független. Jellemzően alacsony fogyasztású. Ezek a vezeték nélküli éjjszakai lámpák mozgásérzékelős kivitelben is kaphatók. Rugalmas felhasználásuk lehetőséget biztosít arra, hogy bárhol könnyen telepíthetők legyenek. A lakásban használható éjszakai világításként vagy egy pincében esetleg garázsban de a szekrény belső világításaként is éppúgy jó szolgálatot tehet.

Abban biztosan egyet tudunk érteni, hogy fontos szempont a pénztárcabarát megoldások közül választani, ezért érdemes led falilámpát választanunk akár fő világításként, olvasólámpaként vagy csak irányfényként szeretnénk használni.

Kialakításukban választhatunk retro vagy modern kivitelt is. Sokan szeretik a természetes alapanyagból pl. fából, kenderből készült termékeket is. Természetesen mindent meghatároz a lakásunk összképe.

Dizájn fali lámpák közül is választani, illetve az adott lámpához stílusban leginkább passzoló hagyományos illetve retro izzókat is kínál webáruházunk. Önnek valóban csak a képzelete szabhat határt.

Üveg függeszték

Kínálatunkban az egyedi formavilágtól egészen a hagyományosig talál fali lámpákat, attól függően, hogy Önnek milyen elképzelései vannak. A kültéri fali lámpák között található a napelemes fali lámpát is, mely egy praktikus eleme a természetes energia felhasználásnak.

A led fali lámpák sokrétű elhelyezési lehetőségének köszönhetően lakásunk szinte bármely olyan pontjára találunk lámpát, ahol éppen fényre, világításra van szükségünk. Első körben nézzük az ú.n. lépcsővilágítókat, melyeket a nevükből is sejthetjük, hogy mire használhatunk, vagyis olyan lámpák, melyek lépcsőfeljárók illetve pincelejárók megvilágítására szolgálnak, és melyeket az oldalfalra lehet felszerelni, így pont azt a területet fogják megvilágítani, amelyet éppen használunk.

Lépcsővilágító

Megemlíthetünk olyan különleges kialakítású függesztékeket, melyek nem csak otthonunk remek kiegészítői lehetnek, de szállodákba, éttermekbe, kávézókba is kiválóan alkalmasak, olyan helyekre, ahol nem a világítás a legfontosabb szempont, hanem az adott lámpák kinézete is vagy azért, hogy illeszkedjen az adott helyiség stílusához, hangulatához vagy éppen kiemelje az egyhangú helyiségeket. Az egyes függesztékek anyagát tekintve is bővül az elhelyezési lehetőségük tárháza, így például válogathatunk kender, üveg sőt betonból készült lámpákból is.

Kenderkötél lámpa

Manapság a piacon már olyan falra szerelhető lámpákkal is találkozhatunk, melyek állítható fényszórási szöggel rendelkeznek. Mit is jelent ez pontosan? Ha napközben vagy esetleg a délutáni órákban dolgozunk az íróasztalunknál, viszont a késő esti órákban, már nincs szükség a pihenéskor, hogy lefelé irányuljon a lámpa fénye, akkor irányíthatjuk felfelé a fényszórás szögét, így kellemes és cseppet sem zavaró fényár lengi be a helyiséget.

Íves led fali lámpa

A gördülékenyebb és egyszerűbb választás érdekében webáruházunk ajánlata az a plusz szolgáltatás, hogy XI. kerületi bemutató üzletünkben lehetőség nyílik a termékek megtekintésére és kipróbálására.

Végezetül egy igényesen berendezett lakás csak még elegánsabbá és egységesebbé varázsolható egy, akár több megfelelően megválasztott fali lámpával, úgy beltérre, mint kültérre, éppen ebben nyújthat segítséget Önnek webáruházunk led fali lámpa kínálata.