Bevezetés az infrapanelek világába - infrapaneles törölközőszárító
Loading...
0

Bevezetés az infrapanelek világába

Mostani cikkünk az infrapanelek előnyeit igyekszik összefoglalni, ennek első mozzanataként a törölközőszárítókkal foglalkozunk:

Általánosságban: az infrapanelek nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat, személyeket melegítik fel, a levegőt csak közvetett módon a tárgyakból kiáramló hő melegíti fel, ahogyan a nap a földet, ezáltal javítva komfort érzetünket még egy alacsonyabb hőmérsékletnél is. A panelek nem hőt sugároznak, hanem infra sugarakat, ami a környezet által generálja a meleget. Nem kavarja fel a levegőt ezért kevésbé száll a por a helyiségben az allergiások nagy örömére!

Törölközőszárító- ma már nem luxus!

A törölközőszárítók megjelenése luxusnak számított a kezdeti időkben, mivel beszerelése problémás volt. Meg kellett oldani a vízcsatlakozást, a kazánba bekötést, amit nem mindenki engedhetett meg magának! Ráadásul az iszaplerakódás hamar dugulást okozott benne. Aminek a tisztítása és karbantartása újabb kiadást jelentett. Elektromos törölközőszárító radiátor ekkor még nem jelent meg a piacon!

Ezek az első termékek még kimondottan a törölköző szárítására szolgáltak, ami a szükséges időre egyébként is megszáradt volna. A helyiség felmelegítésére nem szolgáltak, ezért az még plusz megoldást igényelt.

Ma már kiegészítő fűtésként vagy önállóan is használható egy törölközőszárító hála az elektromos verzió megjelenésének.

Infra törölközőszárító előnyei:

Infra törölközőszárító kivitelezése:

Készülhet eloxált kerettel kerámia szemcsés kivitelben vagy üveg kivitelben.

Eloxált kerettel készült infrapanel keremia szemcsés kivitelben Üveg infrapanel

Amikor fürdőszobánk elrendezésén, megtervezésén gondolkodunk figyelnünk kell arra a fontos tényre is, hogy az elektromos törölközőszárítós radiátorokat úgy kell elhelyezni a fürdőszobában, hogy védjük a kifröccsenő víztől, vízsugártól!

És most beszéljünk kicsit a lakás többi területének leggazdaságosabb fűtéséről!

A hagyományos elektromos fűtésnél és a vizes központi fűtésnél a nehézséget az okozza, hogy a meleg levegő felfelé száll, így a plafonnál a legmelegebb a szoba hőmérséklete. A hőveszteség szinte nullára csökkenthető az infrapanelek beszerelésével. Az infrapanelekben lévő grafitmassza mögött hőszigetelő és hővisszaverő réteg található. Az infra sugarakat irányítottan a padló felé tereli. A panelek felülete kerámia szemcsékből áll, ami megtízszerezi a fűtőfelület teljesítményét. Míg egy gáz üzemelésű fűtőtest hő leadása csak 60%, addig az infrapaneleké 99%.

A nálunk is kapható infrapanelek esetében a tervezési, kivitelezési költségek jóval alacsonyabbak minden más fűtési módnál.

Infrapanel választékunk itt tekintheti meg!

Kombinálható napelemmel, ami olcsóbbá teszi a fenntartási költségeket, így bármely más fűtésnél gazdaságosabb.

A fűtés szabályozása igény szerint termosztáttal megoldható, a nálunk is kapható programozható 3 vagy 7 programos kivitelű digitális szoba termosztáttal.

A legnépszerűbb nálunk kapható kerámia szemcsés modell natúr fa kerettel vásárolható, ami tetszés szerint színnel festhető.

Fakeretes infrapanel Keretnélküli infrapanel

Az infrapanelek modernebb változata 12 mm-es biztonsági edzett üvegből készül többféle színben, keret nélkül. Kizárólag oldalfalra szerelhető, amely ékes dísze lehet lakásunknak, irodánknak, üzletünknek vagy szállodánknak. Esztétikus és hatékony, nem igényel a telepítés után semmilyen karbantartást. Nem használódik el, évek múltán is újszerű képet mutat.

Kikapcsolása után még hosszú ideig adja le a hőt (a radiátor működéséhez hasonlóan) a teljes kihűlésig.

már kész álmennyezet méretre vágásával a plafonba is süllyeszthetjük a fűtőpanel álmennyezetbe integrálható kivitelét. Jól kombinálható a nálunk is kapható led világító panelekkel felváltva így "láthatatlanná" téve a fűtésünket.

Álmennyezetbe szerelt infrapanel led panellal kombinálva

Led panel 45w 60x60cm

Látogassanak el irodánkba amelyet natúr fa keretes infrapanelekkel fűtünk, így személyesen is meggyőződhetnek a hatékonyságáról! Szeretettel várjuk Önöket!