Érvek az infrapanels fűtés mellett
Loading...
0

10 indok arra, hogy miért jelent kiváló megoldást az infrafűtés

Biztos ön is elgondolkodott azon, milyen fűtési megoldás lenne ideális a lakás egyes helységeiben mint fürdőszoba, nappali vagy éppenséggel a konyha. Mi most összeszedtünk 10 érvet, hogy miért érdemes az infrapanel mellett dönteni. Íme:

  1. Napjainkban ideális fűtésnek számít az infrafűtés családi házak és lakások tekintetében egyaránt, ami nem véletlen, hiszen a panelek helyigénye csekély mértékű. Esztétikailag is tökéletes megjelenést biztosítanak, mindezt az egyéni elképzeléseknek megfelelően.
  2. A határoló felületeknek a hőt sugárzással adják át, illetve a helyiségekben található tárgyaknak is, ezáltal nyújtanak meleget a bent élők számára. A tárgyak, a padlók és a falak egyenletesen veszik fel a hőt, majd így adják át a szoba légkörének is. Az emberek természetes hőigényéhez és kellemes közérzetéhez ez a jelenség áll a legközelebb, amit jellemzően mindenki szeret.
  3. A párakicsapódás nem alakulhat ki a falakon és a különféle berendezési tárgyakon, mivel ezek hőmérséklete mindig magasabb, mint a levegőé, tehát a penész megjelenésétől sem kell tartanunk.
  4. A hő alulról felfelé halad egyenletesen, mindössze 1,5-2 fokkal lehet magasabb a mért hőmérséklet a mennyezeten, mint az aljzaton, ha egy átlagos belmagasságú területről van szó. A hagyományos fűtések esetében ez az eltérés akár 6-8 fok is lehet.
  5. Alacsony felületi hőmérséklet jellemzi az infrafűtés üzemelését, így nem tudja a levegőben jelen lévő szilárd testeket perzselni, ebből adódik, hogy nem teremt kellemetlen szagokat, ezen kívül a levegő egyéb fizikai tulajdonságait sem befolyásolja, ilyen lehet például a páratartalom.
  6. A hőmérséklet helyiségenként külön szabályozható, programozható, ezt távolról vezérelve is megtehetjük, így az igényeknek legmegfelelőbb hőmérséklet alakítható ki.
  7. Nem áll fenn gázmérgezés veszélye, ugyanis nincs égéstermék, továbbá teljesen zajmentesen üzemel, ráadásul karbantartást és állandó felügyeletet sem igényel.
  8. Az infrasugárzók kerülhetnek a mennyezetre is, ez maximálisan helytakarékos megoldást jelent, ráadásul rövid idő alatt telepíthetőek úgy, hogy az épületet szerkezetét, az adott teret meg sem kell bontani.
  9. Egyszerű és könnyű beszerelni a CZPE paneleket, mindössze a keretben előkészített nyílásokon keresztül szükséges a négy csavarral becsavarni és a falhoz vagy a mennyezethez rögzíteni. A gyárilag beépített vezeték segítségével kapcsolódhat az elektromos hálózathoz.
  10. Élettartama mondhatni végtelen és nincsenek karbantartási igényei.

Ha a fenti 10 érv meggyőzte, hogy tényleg érdemes az infrapaneles fűtés mellett dönteni, akkor látogassa meg infrapanel kategória alodalunkat, ahol további hasznos információkat és termékeket is talál.

Infrapanel