LED KERTI LÁMPA - időjárásálló kültéri lámpa és kültéri világítás
0

Led kerti lámpákA lakáson kívül és belül egyaránt kettős funkciót tölt be a világítás. A kültéri világítás és így a kültéri lámpa vagy éppenséggel a kerti lámpa könnyebbé teszi a közlekedést, tartózkodást a kertben, ráadásul ezekkel a megoldásokkal még az illetéktelen behatolókat is távol tudjuk tartani.

Entac 10W napelemes fali lámpa mozgásérzékelővel, 2 fejjel

5990 FtHUF/ db

Entac 5W Napelemes fali lámpa SMD, mozgásérzékelővel

3630 FtHUF/ db

Entac fejlámpa 3W, beépített akkumulátorral

3300 FtHUF/ db

Entac fejlámpa fókuszálható, 1W

1800 FtHUF/ db

Entac fejlámpa fókuszálható, 5W

5100 FtHUF/ db

Entac Kert Szolar lámpa, 40 cm műanyag, retro

1100 FtHUF/ db

Entac kerti solar lámpa kő

1650 FtHUF/ db

Entac kerti solar lámpa rozsdamentes acél, üveg fejjel

900 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar fáklya láng effekttel 56cm 33 led 2db/csomag

5500 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar lámpa, 30 cm rozsdamentes acél, kristály

750 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar lámpa, 34 cm RGB rozsdamentes acél, kála

1600 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar lámpa, 34 cm RGB rozsdamentes acél, kolibri

1600 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar lámpa, 34 cm RGB rozsdamentes acél, liliom

1600 FtHUF/ db

Entac Kerti Szolar lámpa, 40 cm RGB műanyag, retro

1100 FtHUF/ db

Entac solar szerelőlámpa 1W

2650 FtHUF/ db

Entac szerelőlámpa 6W

6200 FtHUF/ db

Entac szerelőlámpa újratölthető 180 fokos

3200 FtHUF/ db

VT 7815 0.2W Tojás formájú napelemes dekor világítás RGBWW

7720 FtHUF/ db


Kültéri világítások előnye

Az ősz eljövetelével, ahogy egyre jobban megyünk bele a télbe, fokozatosan rövidülnek a nappalok, ami megnöveli a jó minőségű kültéri fények iránti igényt. A megfelelő teljesítmányű kültéri világítások szerepe ebben az időszakban felértékelődik. A kültéri lámpa egyik fő feladata, hogy mutasss az utat a kertben, ráadásul kültéren a ház oldalára akár falikar is felszerelhető, vagy akár a bejárati ajtó fölé is kerülhet világítás, ami megvilágítja a bejáratot vagy az ahhoz vezető utat. Ezen kívül a házszámot is megvilágíthatjuk speciális ledek segítségével, ami szintén segítséget jelent a hozzánk érkező vendégek számára.

A kültéri világítás biztonsági szempontból sem elhanyagolható, hiszen a kéretlen látogatók dolgát nehezebbé tehetjük néhány reflektor, fényvető vagy mozgásérzékelős kerti lámpa be illetve felszerelésével.

Ma már a kültéri fényforrásokból is számtalan típusú kapható, akár csak a beltéri társaikból, tehát, hogy milyet és mennyit szerzünk be az függ a fantáziánktól és a pénztárcánktól. Otthonunk stílusát javasolt a lámpatestek kiválasztásánál figyelembe venni, nagyon ne térjünk el tőle, mert az már nem mutatós. Állólámpákkal, kandeláberekkel, napelemes és solar lámpákkal, kültéri falikarokkal szintén feldobhatjuk a kertet, ezeket elhelyezhetjük a falon, akár a falba beépítve, esetleg a mennyezeten vagy a talajban. A kültéri lámpatestekbe tehetünk energiatakarékos, hagyományos, halogén vagy mondjuk LED izzót is.

A kültéri lámpáknak olyan védelemmel szükséges rendelkezniük, hogy ellenálljanak a szélsőséges időjárási viszonyoknak, többek között a nedvességnek, esőnek, harmatnak, hónak, szélnek, de még a szilárd tárgyaknak is. A kínálatunkban fellelhető kültéri lámpa mindegyike kapott ilyen védelmet, ennek a mértéke fel van tüntetve a csomagoláson IP szám formájában.

Ahhoz, hogy hosszú távon hibátlanul és biztonságosan működjenek a kerti lámpák, érdemes információt gyűjteni arról, hogy az adott kültéri viszonyok, milyen IP védelmet követelnek a lámpatesteknek. Ugyanis például egy kerti tóban fellelhető lámpának, ami folyamatosan vizes közegnek van kitéve, teljesen más feltételeknek kell megfelelnie, mint annak, amelyik a fedett terasz mennyezetén kapott helyet. Az ideális IP védelem elengedhetetlen a kerti állólámpák és a kültéri falra szerelhető világítások tekintetében is.