Loading...
0

Infrapanel

Azon gondolkodik, hogy mivel lehetne kiváltani jelenlegi fűtését részben vagy egészen? Mit szólna egy olyan fűtésmódhoz, ami nemcsak egyszerűen fűtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van. Ezt a fűtést infrafűtésnek hívják és infrapanelokkal valósítják meg.

Hogyan működik a Gold infrapanel?

A Gold infrapanel infravörös sugarakkal, közvetlenül a szobában lévő testeket melegíti fel, nem a levegőt. A levegő felmelegedése a másodlagos hőkibocsátás következménye, amit a felmelegedett testek közvetítenek. Ez a legnagyobb előnye az infrapanel fűtésnek a többi fajtával szemben. Nincs szükség közvetítő közegre, a hő közvetlenül adódik át. Egy hűvösebb hőmérsékletű helységben is elérhető ily módon a kívánt meleg. Másik nagy előnye, hogy az előzőekből fakadóan nem keringeti annyira a levegőt, és a benne szálló port, mint a hagyományos radiátoros fűtés, ami nem elhanyagolható szempont allergiás, vagy asztmás érzékenység esetén. Az infrasugárzás emberi szemnek ugyan nem látható, de attól még a tulajdonságok nagyon hasonlítanak!

Szeretné részben vagy egészében kiváltani, modernizálni fűtésrendszerét akár az irodában, a lakás egyes pontjain, vagy hétvégi házban? Ajánlok Önnek egy új, hatékony fűtésmódot, ami nemcsak egyszerűen fűtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van. Ez az infrafűtés!

Gold infrapanel termékeink

Gold Infrapanel 1000W Plus

127000 FtHUF/ db

Gold Infrapanel 300W

46990 FtHUF/ db

Gold Infrapanel 400W

54000 FtHUF/ db

Gold Infrapanel 500W

64000 FtHUF/ db

Gold Infrapanel 650W

82000 FtHUF/ db


A Gold infrapanel előnyei

  1. Az infrapanel sokkal hatékonyabb a hagyományos fűtéssel szemben, pillanatok alatt biztosítja a komfortérzetet. Ez azért is van mert elsősorban nem a légkört teszi melegebbé, hanem azokat a berendezéseket, tárgyakat, testeket, amelyek a környezetében helyezkednek el, és egy idő után másodlagos hőkibocsátó objektumi szerepet fognak betölteni.
  2. Nem kavarja fel a levegőben a port, mivel működése közben nem keringeti a légkört, így a függönyök, száradó ruhák és az egyéb dolgok portalanok, tiszták maradnak.
  3. Optimális az asztmás, allergiás megbetegedésekben szenvedő családtagjaink számára is. Valamint nincs szükség arra, hogy az infrapanelek folyamatosan üzemben legyenek.
  4. Hatósugarát tekintve teljesen olyan, mintha egy lámpa világítaná be a területet. Akkor érezzük a legerősebbnek a meleget, ha a közvetlen közelében vagyunk. Leárnyékolhatunk bizonyos területeket, így az infrasugarak oda nem fognak eljutni, tehát a kívánt területet fogja melegíteni. Viszont arra figyeljünk, hogy más tárgyak ne álljanak az útjába mert azok is leárnyékolhatják.
  5. Súlyra egyáltalán nem nehéz, nagyon könnyen mozgatható, egy költözés alkalmával is magunkkal tudjuk vinni, elég csak leszerelni és már tehetjük is a többi dolog mellé. A gázfűtés szerelésénél jóval kevesebbe kerül és a karbantartási munkálatok is könnyebbek. Az üzembe helyezéshez a házat sem kell szétverni és mégis hatékony fűtési megoldás.
  6. Egyszerűen szerelhető, ez köszönhető annak is, hogy nem tartalmaz mozgó alkatrészt. Jellemző rá a hosszú élettartam. A későbbiekben lehetőség van a tiszta, zöld energia felhasználására, ilyen például a szélkerék és a napelem is. A fakeret tartós és a besárgulásától sem kell tartani, de át is festhetjük másik színre, ha azt szeretnénk, hogy passzoljon a helyiség kialakításához.

Mint minden termék esetében, úgy az ifrapaneleknél is kompromisszumot kell kötnünk és van néhány olyan tulajdonság, amivel jó ha számolunk a választás során.

Az infrapanel fűtés hátrányai közé tartozhat

  1. A szabályzás termosztát vagy időkapcsoló nélkül nem megoldható.
  2. Nagy belmagasság esetén nem a legideálisabb megoldás. Minél ngyobb a fűtendő légtér annál nagyobb teljesítményre van szükség, így több panelt kell felszerelni.
  3. Típustól függően a felülete működés közben közel 100 fokra is felmelegedhet, így olyan helyre érdemes elhelyezni, ahol sem a háziállatokat sem a gyerekeket nem tesszük ki veszélynek.

További előnyök, mégis miért döntsön a Gold infrapanel mellett

Mennyit fogyaszt egy infrapanel?

Az infrapanel fogyasztása pontosan akkora amekkora a rajta feltűntetett teljesítménye. Egy 650 W-os infrapanel pontosan 0.65 kWh-t áramot fogyaszt. Ennyi a közvetlen fűtési energiája. Ez azért fontos, mert hiába van egy 110%-os hatásfokú fűtőberendezésünk az energia jelentős része a hőközvetítő anyag felmelegítésére fordítódik ellenben az infrafűtés esetén ahol minden felvett energia az adott terület illetve tárgy fűtésére hasznosul.

Mekkora infrapanel kell otthonra vagy az irodába?

Mi a hősugárzás?

Olyan elektromágneses formában kibocsátott energia, ami a molekulák és atomok rezgése közben keletkezik. Legjobb példa rá a nap, de valójában minden olyan test bocsát ki hőt, amelyeknek magasabb a hőmérséklete az abszolút nulla foknál. A mértéke és hullámhossza sok tényezőtől függ, többek között attól is, hogy mekkora a test pontos hőmérséklete. Az infravörös sugárzás is ebbe a kategóriába sorolható, ami tiszta melegsugárzást is jelent.