Led szalagok

Led szalag többféle színben

A LED szalag energiatakarékos megoldást kínál épületeken végigfutó látványos fénykábelek, karácsonyi dekorációs fényelemek helyett.

Ma már a LED-es technológia egyre elterjedtebb, így a családi házaknál is egyre többen alkalmaznak LED szalagokat fényforrás gyanánt. A LED szalagok kiválóan alkalmasak házak külső megvilágításához, illetve beslő terek hangulatvilágításához. Az egyenletes térvilágítás mellett további előnye még, hogy a LED technológia következtében a szalagok energiatakarékosan üzemeltethetők és élettartamuk is kiemelkedő a hagyományos izzókhoz hasonlóan. Ezzáltal hosszútávon spórolás érhető el.

Led szalag kínálat és Led szalag árak:

Led szalagok tulajdonságai

3528-as led szalag

A 3528-as SMD LED szalag egy közepes fényerejű termék. Alacsony a működési hőmérséklete. A nálunk kapható szalagon méterenként 60 LED helyezkedik el, ami általában 220 lumen fény teljesítményt nyújt méterenként. Ha bel vagy kültéri dekorációs világítást szeretne, hangulatfénynek kitűnő választás. Könnyű különböző formára (felhők, betűk, hullámok) alakítani, de bútorban vagy mennyezeten stukkó mögé elhelyezve ideális rejtett világításként is. Minél kisebb a LED szalag távolsága a megvilágított felülettől, annál keskenyebb, de erősebb a fénye. Ha növeljük a LED szalag és a felület távolságát, akkor nagyobb lesz a bevilágított rész, de a szalag fényét gyengébbnek érzékeljük.

5050-es led szalag

Az 5050-es SMD LED szalagon méterenként szintén 60 LED helyezkedik el, ám ez általában 420 lumen fény teljesítményt nyújt. Ez a teljesítmény az SMD LED kialakításának köszönhető, mivel ledenként 3 db fénykibocsátó chippel készül, így elméletileg 3x nagyobb a fénye mint 3528-as LED szalagnak. Természetesen a nagyobb fényerő nagyobb fogyasztással is jár.

3 db eltérő színű chip 1 db 5050-es SMD LED-en belül az alapja a változtatható színű RGB LED szalagnak. RGB LED szalagunk távirányítóval vezérelhető, a színek keverhetőek és a színátmenetek sebessége tetszés szerint változtatható.

A színes LED szalagok másik változata a digitális RGB LED szalag, aminek színei szakaszonként programozhatók, így a távirányítóval futó fények és változatos színjátékok állíthatók be.

Ha 5 méternél hosszabb LED szalagot szeretne egy tápegységről üzemeltetni, akkor 5 méterenként érdemes a szalagot párhuzamosan visszavezetni a tápegységhez, hogy a fényerősség egyenletes maradjon.

LED szalag távirányítóval

A hangulatos LED világítások sokkal komfortosabban működtethetőek ha van hozzá távirányító! A LED világítások szabályozásához szükséges LED vezérlők között a következő típusokkal találkozhatunk:

Segítség a led szalag bekötéséhez

Az alábbi tudástári bejegyzésünkben elsajátíthatja a telepítés és a led szalag sejátkezű bekötésének fortélyait. Ha pedig ötleteket szeretne kapni a led szalag szélesebb körben történő felhasználásához, akkor ajánljuk a következő bejegyzésünket: ötletek led szalag világításhoz.