Led izzók

Led izzó

A normál vagy halogén lámpák LED izzóra való cseréjével a világításra fordított összeg akár a negyedére is csökkenhet! Így Ön nem csak pénz takaríthat meg LED izzóval, de világítás élettartama is jelentősen megnövekszik. Érdemes folyamatosan visszatérni oldalunkra, hiszen a izzó választékunk egyre bővül.

Forgalmazott Led izzó termékeink:

LED izzó leírás

A LED egy mozaikszó, melyet az angol nyelvből vettünk át. Az eredeti angol kifejezés, Light Emitting Diode (tükörfordítással: fénykibocsátó dióda) kezdőbetűiből áll. A kezdetekben, a mára életünk részévé vált LED technológiát, a figyelmes szemlélő csupán jelzőfényként, háztartási és elektronikus eszközök háttérvilágításaként fedezhette fel.

Napjainkban a LED-technológia a LED-ek fényerejének és hatásfokának növekedésével immár világítási alkalmazásokban is egyre nagyobb szerepet kap. A kis teljesítményű optikai kijelző szerepéből kilépve, manapság már jelentős fényerejű világítóeszközként tarthatunk rá számot. A legújabb kutatások eredményeként nem csak a fényhasznosítás, de a színválaszték is kibővült, s megjelentek a kék és fehér fényű világító diódák is.

Lényegében ez tette lehetővé a LED izzók általános világítási célra történő alkalmazását.

Kiemelt pozitívum, hogy a hagyományos izzókkal ellentétben a LED égők irányított fények, melyek 60-150 fokos szögben képesek világítani, Ez a szög tovább növelhető, a LED fényforrások hengerre ültetésével. Az így kialakított izzók fényének szöge a 180 fokos szöget is eléri. A LED-es fények könnyedén irányíthatók, így a szükséges helyek mindig fényben úszhatnak.

Ezen az oldalon ajánljuk Önnek a hagyományos foglalatú E14/230V-os mignon LED gyertyaégőket és E27/230V-os normál csavaros foglalatba illő LED-es körteégőket, izzókat. Egyszerűen cserélhető, energiatakarékos alternatívát kínálnak a 230V feszültségről működő LED fényforrások. Napjainkra a LED világítási módszerek és a LED lámpák már annyira fejlettek, hogy akár a teljes lakás és épületvilágítást is megoldhatjuk LED-es lámpákkal.

Pedig a LED nem is izzó…

Érdekesség, hogy a LED izzók energiatakarékossága éppen abból ered, hogy nem izzanak. Emiatt nincs meg az a hő veszteség, ami a hagyományos fényforrásoknál 90 százalékos többletfogyasztást okoz! Tehát az oly gyakran használt LED izzó kifejezés használata helytelen. Ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor használjuk inkább a LED fényforrás kifejezést. A köznyelvben mégis a forma miatt a LED izzó terjedt el. Az LED-es lámpák számos további előnnyel rendelkeznek. Nem égetik meg a kisgyermekek kezét, ha a játék hevében hozzáérnek, mondjuk az olvasólámpához. Nemcsak családunkat és pénztárcánkat, hanem értékeinket védik: tűzveszélyes helyeken is megoldható vele a világítás.

A csillárokban, illetve a búrás kivitelű lámpákban az E14 és E27 foglalattal gyártott LED izzó használatos általában. Termékeink elegendően nagy fényű LED izzók ahhoz, hogy az izzószálas vagy kompakt izzók fényáramát biztosítani tudják. Az E27 foglalatú LED fényforrások főleg egy szoba, helyiség önálló fényforrásaként használatosak, míg az E14 LED termékek pedig állólámpák, asztali lámpák használatát tehetik energiatakarékossá.

Jobb a hagyományosnál?

Egy LED izzó számtalan előnnyel bír hagyományos társaival szemben: alacsony az energiafogyasztása, akár 80%-kal kevesebb energiát igényel! Emellett a LED izzók hosszú élettartamukkal is hódítanak: akár 50 000 órán keresztül is világítanak! Így akár 20–25 év is eltelhet, mire LED izzó cserére adjuk a fejünket. A LED izzók további előnye, hogy jóval strapabíróbbak hagyományos társaiknál! Ütésállóak, így nem kell feleslegesen óvatoskodni velük. Emellett a ki-bekapcsolásra sem érzékenyek, részben emiatt hosszabb az élettartamuk. További előnye is a technológiájából fakad, ugyanis nem hirtelen égnek ki, hanem működési idejük végéhez közeLEDve fokozatosan halványodik a kibocsátott fényük. Így Önnek mindig lesz ideje az új LED izzó beszerzésére.

További előnyük, hogy mindenféle típusú lámpába megtalálhatja a bele illő LED izzót, mivel úgy gyártják őket, hogy egyszerűen és közvetlenül helyettesítsék a régi, azonos foglalatú halogén égőket. Annyi a teendő, hogy eltávolítja a régi izzót és behelyezi az új kompatibilis LED izzót és egyből 90%-al kevesebb lesz az energiafogyasztás anélkül, hogy bármi történne a minőséggel vagy bármit kéne változtatni a meglévő világítás rendszerben.

Led izzó előnyei

 • Energiatakarékos működés

 • Nagy fényhasznosítás

 • Minimális hőtermelés

 • Minimális hőtermelés

 • Hosszú élettartam

 • Alacsony karbantartási költség

 • Kis helyigény

 • Nem bántja szemet, nem vibrál

 • Könnyen irányítható fénynyaláb

 • Szabályozható fényerő

 • Végtelen színválaszték

 • Késleltetés nélkül kapcsolható

 • A sok ki/bekapcsolás nem okoz élettartam rövidülést

 • Törpefeszültségről üzemeltethető

 • Érzéketlenség a rázkódással, ütéssel szemben

 • Fényspektruma keskeny

LED Filament Vintage

Vintage led izzók újdonságként nálunk! Szeret romantikázni? Pihenteti a félhomály? Akkor Önnek az új Vintage izzóinkra van szüksége. A Vintage izzók különleges hangulatot teremtenek, a régmúlt fényeivel múlt századi hangulatot varázsolnak otthonába. Kellemes meleg, borostyán színű üveg burájukkal a meghittséget hozza elő belőlünk. Kimondottan dekorációs világításként ajánljuk. Jól alkalmazhatóak nyitott függőlámpákban, bura nélküli lámpatestekben pl. a nálunk is kapható kötél függesztékben. E14-es és E27-es foglalattal is talál a kínálatban, 2 vagy 4 Watt teljesítménnyel. A bura letekerhető, így egy érdekes látványban lesz részünk, mivel a led egy plexi lapot megvilágítva működik. A legmelegebb borostyán színt (1800K), a bura visszatekerésével érhetjük el. Termékajánló: VT 2185 4W Led ST64 üveg burás vintage izzó, E27, 1800K