Infrapanel

Azon gondolkodik, hogy mivel lehetne kiváltani jelenlegi fūtését részben vagy egészen? Mit szólna egy olyan fūtésmódhoz, ami nemcsak egyszerūen fūtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van. Ezt a fūtést infrafūtésnek hívják.

A hősugárzás az atomok, molekulák rezgése következtében elektromágneses sugárzás formájában kibocsátott energia. A legfényesebb példa a Nap, de érdekes, hogy minden test bocsát ki hősugárzást, amelynek nagyobb a hőmérséklet, mint abszolút nulla fok. Mértéke és hullámhossza több tényező mellett a test hőmérsékletéről függ. Az infravörös sugárzás is ilyen típusú hősugárzás. Nem más, mint tiszta melegsugárzá

Az infrapanel infravörös sugarakkal, közvetlenül a szobában lévő testeket melegíti fel, nem a levegőt. A levegő felmelegedése a másodlagos hőkibocsátás következménye, amit a felmelegedett testek közvetítenek. Ez a legnagyobb előnye az infrapanelnek más fūtésfajtákkal szemben. Nincs szükség közvetítő közegre, a hő közvetlenül adódik át. Egy hūvösebb hőmérsékletū helységben is elérhető ily módon a kívánt meleg. Másik nagy előnye, hogy az előzőekből fakadóan nem keringeti annyira a levegőt, és a benne szálló port, mint a hagyományos radiátoros fūtés, ami nem elhanyagolható szempont allergiás, vagy asztmás érzékenység esetén. Az infrasugárzás emberi szemnek ugyan nem látható, de attól még a tulajdonságok nagyon hasonlítanak!

Szeretné részben vagy egészében kiváltani, modernizálni fűtésrendszerét? Ajánlok Önnek egy új, hatékony fűtésmódot, ami nemcsak egyszerűen fűtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van.

Ezt a fűtést infra fűtésnek nevezik, ez a korszerű fűtéstípus egyre elterjedtebb, rengeteg területen alkalmazzák, akár irodákban, a lakás egyes pontjain, hétvégi házakban. Az infra panel infravörös sugarakat, vagyis a meleg sugarakat bocsátja ki magából, ezek a meleg sugarak pedig közvetlenül a testeket melegítik, nem a levegőt. A levegő felmelegedése a másodlagos hő kibocsátás eredménye, amit a felmelegedett testek közvetítenek. Ezért hatékonyabb az infra panel más fűtésfajtáknál.

Az infrapanel előnyei

  1. Nem a levegőt, hanem a környezetében lévő tárgyakat, testet melegíti. Ebből következik, hogy: Hatékonyabb, mint a hagyományos fūtés, szinte azonnali komfortérzetet biztosít. Nem keringeti a levegőt, nincs szálló por. (Tiszták maradnak a függönyök) A tárgyak egy idő után másodlagos hőkibocsátó objektumokként viselkednek. Az infrapaneleknek nem kell folyamatosan üzemelniük.
  2. Lámpa effektus: Hatósugara egy lámpa által bevilágított térhez hasonlít. Minél közelebb vagyunk hozzá, annál erősebb a melegérzet. Le lehet "árnyékolni". Vagyis, a leárnyékolt területre nem jutnak el az infrasugarak. Tehát úgy kell beállítani a panelt, hogy a kívánt teret melegítse, ne lógjanak bele olyan tárgyak, amelyek leárnyékolhatják.
  3. Könnyen szerelhető, súlyát tekintve nem nehéz. Nem kell szétverni a lakást ahhoz, hogy egy hatékony fūtésünk legyen. Ha költözik, egyszerūen leszerelheti, és viheti magával a paneleket. Kevesebből jön ki, mint egy gázfūtés szerelése.
  4. Nincs benne mozgó alkatrész, egyszerū karbantartás, szinte korlátlan élettartam.
  5. Tiszta (zöld energia) felhasználásának lehetősége a későbbiekben, mint például a napelem, szélkerék, stb.
  6. A fakeret előnyei: Tartós, nem sárgul el az igénybevételtől, bármikor tetszetős színre festhető, pácolható, így szinte tökéletesen illeszkedik környezetébe.

Néhány ok, hogy miért döntsön az infra panel mellett