Infrapanel

Azon gondolkodik, hogy mivel lehetne kiváltani jelenlegi fűtését részben vagy egészen? Mit szólna egy olyan fűtésmódhoz, ami nemcsak egyszerűen fűtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van. Ezt a fűtést infrafűtésnek hívják és infrapanelokkal valósítják meg.

Hogyan működik a infrapanel?

Az infrapanel infravörös sugarakkal, közvetlenül a szobában lévő testeket melegíti fel, nem a levegőt. A levegő felmelegedése a másodlagos hőkibocsátás következménye, amit a felmelegedett testek közvetítenek. Ez a legnagyobb előnye az infrapanelnek más fűtésfajtákkal szemben. Nincs szükség közvetítő közegre, a hő közvetlenül adódik át. Egy hűvösebb hőmérsékletű helységben is elérhető ily módon a kívánt meleg. Másik nagy előnye, hogy az előzőekből fakadóan nem keringeti annyira a levegőt, és a benne szálló port, mint a hagyományos radiátoros fűtés, ami nem elhanyagolható szempont allergiás, vagy asztmás érzékenység esetén. Az infrasugárzás emberi szemnek ugyan nem látható, de attól még a tulajdonságok nagyon hasonlítanak!

Szeretné részben vagy egészében kiváltani, modernizálni fűtésrendszerét akár az irodában, a lakás egyes pontjain, vagy hétvégi házban? Ajánlok Önnek egy új, hatékony fűtésmódot, ami nemcsak egyszerűen fűtés, hanem több annál, hiszen még egészségére is jótékony hatással van. Ez az infrafűtés!

Infrapanel termékeink

Az infrapanel előnyei

  1. Nem a levegőt, hanem a környezetében lévő tárgyakat, testet melegíti. Ebből következik, hogy: Hatékonyabb, mint a hagyományos fūtés, szinte azonnali komfortérzetet biztosít. Nem keringeti a levegőt, nincs szálló por. (Tiszták maradnak a függönyök) A tárgyak egy idő után másodlagos hőkibocsátó objektumokként viselkednek. Az infrapaneleknek nem kell folyamatosan üzemelniük.
  2. Lámpa effektus: Hatósugara egy lámpa által bevilágított térhez hasonlít. Minél közelebb vagyunk hozzá, annál erősebb a melegérzet. Le lehet "árnyékolni". Vagyis, a leárnyékolt területre nem jutnak el az infrasugarak. Tehát úgy kell beállítani a panelt, hogy a kívánt teret melegítse, ne lógjanak bele olyan tárgyak, amelyek leárnyékolhatják.
  3. Könnyen szerelhető, súlyát tekintve nem nehéz. Nem kell szétverni a lakást ahhoz, hogy egy hatékony fūtésünk legyen. Ha költözik, egyszerūen leszerelheti, és viheti magával a paneleket. Kevesebből jön ki, mint egy gázfūtés szerelése.
  4. Nincs benne mozgó alkatrész, egyszerū karbantartás, szinte korlátlan élettartam.
  5. Tiszta (zöld energia) felhasználásának lehetősége a későbbiekben, mint például a napelem, szélkerék, stb.
  6. A fakeret előnyei: Tartós, nem sárgul el az igénybevételtől, bármikor tetszetős színre festhető, pácolható, így szinte tökéletesen illeszkedik környezetébe.

Néhány ok, hogy miért döntsön az infrapanel mellett

Mi a hősugárzás?

A hősugárzás az atomok, molekulák rezgése következtében elektromágneses sugárzás formájában kibocsátott energia. A legfényesebb példa a Nap, de érdekes, hogy minden test bocsát ki hősugárzást, amelynek nagyobb a hőmérséklet, mint abszolút nulla fok. Mértéke és hullámhossza több tényező mellett a test hőmérsékletéről függ. Az infravörös sugárzás is ilyen típusú hősugárzás. Nem más, mint tiszta melegsugárzá