Elemek

Webáruházunk kínálata új termék kategóriával bővült, mely a nálunk is kapható egyes ledes lámpák illetve infra és rádiós vezérlők kiegészítője, és ami nem más mint az elemek és akkumulátorok csoportja. Cégünk továbbra is folyamatosan bővíti termékkínálatát az aktuálisan megjelenő igények szerint.
Az elemek, akkumulátorok egyes elektronikai eszközök esetében a mobilitást vagyis a hordozhatóságot hivatottak elősegíteni a fogyasztók számára. Nézünk egy példát ebben az esetben, a led panel termék kategóriában található ú.n. szekrényvilágító lámpák működéséhez elengedhetetlen kiegészítői az elemek illetve akkumulátorok, ki-ki a maga igényeire szabhatja ezek kiválasztását, így az Ön lakásában is szinte bárhova felszerelhetőek, olyan helyekre is, ahol nincs a közelben áramforrás.

Elemek, akkumulátorok leírás

Az elemek ú.n. kis energiatárolók, melyeknek két fő csoportját különböztethetjük meg az eldobható és az újratölthető verzióját. Fontos különbség a két kategória között, hogy az eldobható elemek egyszeri használat után a kukában végzik, ezzel ellentétben újratölthető társaikat egyszeri használat után ismételten feltölthetjük és tovább használhatjuk őket, ezért is nevezik akkumulátoroknak az ilyen típusú elemeket. A tölthető elemek egyik fontos előnye elsősorban a környezetvédelemre vonatkozik, másodsorban pedig a hagyományos elemekkel szemben folyamatosan és egyenletesen adják le az energiát az adott készülékek számára. Ezen két csoporton belül is több típus létezik, melyek közül a két legelterjedtebb az AA, közismert nevén ceruza és az AAA, vagyis mikroceruza elemek. Ezeken belül is létezik széncink, alkáli, lithium elem, melyek tartóssága is ebben a sorrendben állapítható meg.

Mint köztudott úgy az elemek, mint az akkumulátorok összetételüket tekintve elhasználódás után veszélyes hulladéknak számítanak, így a háztartási szeméttől elkülönítve kell őket gyűjteni, megfelelő gyűjtőpontokon.

Néhány jó tanács az elemek tartósságának megőrzése érdekében: